Hvordan finne de beste utviklerne av innebygd programvare og IoT?

Det er i dag fint å være programvareutvikler for innebygd programvare og IoT, ettersom etterspørselen etter innebygd programvareutvikling og IoT har vært i en enestående økning den siste tiden. Det som i midlertid er veldig utfordrende er å finne utviklere som passer for dine behov. Før du går i gang med å finne de beste programvareutviklerne for innebygd programvare og IoT er det avgjørende å forstå fremtiden for disse teknologiene.
Innen 2025 er det spådd at den samlede installerte basen for tingenes internett, altså tilkoblede enheter vil utgjøre over 30,9 milliarder enheter på verdensbasis. Samtidig har det vært en økning i etterspørselen etter løsninger beregnet på elektriske kjøretøy og forskjellige typer bærbare enheter. Resultatet er at det globale innebygde systemmarkedet, ifølge spådommer, vil oppleve en økning fra 86,5 milliarder Dollar i 2020 til 116,2 milliarder dollar innen 2025. Det betyr i hovedsak at CAGR er 6,1%. 

I 2019 hadde innebygd programvare den høyste markedsandelen med en markedsandel på 71,3%. I produktsegmentet er programvare og maskinvare inkludert. Videre har det vært en økning i innovasjoner innen programvaresegmentet den siste tiden, som følge av den økte etterspørselen. 
En akutt mangel på utviklere skyldes den store etterspørselen etter utviklere av innebygd programvare LinkedIn har avslørt at organisasjoner med base i USA har åpnet over 3700 ledige stillinger i feltet siden mars 2021. 
Mange selskaper har begynt å søke etter utviklere av innebygd programvare fra andre land. Hvor kan man imidlertid finne ingeniører for innebygd programvare, og de nødvendige ferdighetene, og hvordan kan en pålitelig leverandør velges? La oss finne ut
Hva er et Innebygd System? 
I hovedsak fungerer det innebygde systemet som prosessorkjernen. Dette er et datasystem med minne, prosessor, samt i/o -enheter. Den brukes mye i mikroprosessorer og mikrokontrollere. Du kan tilpasse innebygde systemer enten for en bestemt datamaskinklasse, så vel som et program eller en generell type. Et innebygd system brukes til en rekke applikasjoner. Dette inkluderer bruk av bærbare enheter, for eksempel digitale klokker, øreklokker til det medisinske bildesystemet, logikkontrollere, trafikklys, hybridbiler, etc. Markedet drives også av teknologiske fremskritt og reduserte kostnader for mikroprosessorer og mikrokontrollere.

Firmavare vs. Innebygd Programvare vs. IoT
Det er avgjørende å forstå at de tre begrepene, fastvare, innebygd programvare og Internet of Things (IoT), ikke kan brukes om hverandre. Imidlertid er de nært knyttet til hverandre. For det første, la oss definere hver av dem for å forstå forskjellene deres.

Firmavare er en programinstruksjon som er skrevet i en bestemt elektronisk enhets minne, og den driver med lavnivåoppgaver, inkludert konvertering av sensorsignaler. Vanligvis er den skrevet på lavnivåspråk som C eller assembly, og deretter blir den oversatt til maskinkode for å sikre at en gitt enhets maskinvare er i stand til å lese og utføre denne koden.

Innebygd programvare ligner på maskinvare, siden den er utviklet for en bestemt enhet. Den primære forskjellen er at den er skrevet på et språk på høyt nivå, for eksempel Java, C ++ eller Python. Derfor har innebygd programvare en tendens til å være mer sofistikert og kan derfor delta i funksjoner på høyt nivå, inkludert databehandling og interaksjon med andre enheter. Interessant nok krever ikke fastvaren operativsystemer for å håndtere oppgaver. På den annen side kreves et spesielt operativsystem av innebygd programvare.

Hvis et innebygd system er koblet til internett, blir det en IoT -enhet. Derfor inneholder tingenes internett en rekke fysiske objekter som er utstyrt med integrert programvare og en nettverkstilkobling som man kan kontrollere og oppdatere eksternt.

Hva kjennetegner en god programvareingeniør?
Prosessen med IoT-utvikling er ekstremt kompleks, og det er behov for seriøst samarbeid mellom et tverrfaglig team av programvareingeniører, produktdesignere og mekaniske og elektriske ingeniører, noe som vil bidra til at IoT-enhetene fungerer sømløst.

Vær oppmerksom på at utviklere av innebygd programvare er utstyrt med teknisk ekspertise når det gjelder innebygde maskinvaredesign, for eksempel skjematisk registrering og PCB -layout. Det er også viktig for slike fagfolk å ha betydelig kunnskap om en rekke emner som algoritmer, designmønstre, datastrukturer, samt kontrollsystemer. De må også være eksperter på programvarearkitektur, prototypedesign, fastvare, maskinvaretesting og systemintegrasjon.

Videre er sikkerheten for prosjektet en del av ansvaret til utviklerne av innebygd programvare. For både utvikling av programvare og maskinvare må hvert trinn være knyttet til forskjellige sikkerhetsstandarder og forskrifter.

Den primære barrieren for å frigjøre effektive sykluser er ikke de teknologiske utfordringene. I stedet er det mangel på dyktige mobilutviklere.

Se etter utviklingstalenter 
Om du vil at din eksisterende plan skal forbli relevant i fremtiden, må du inkludere IT -grupper under starten av IoT -prosjekter. Siden IoT brukes i forskjellige teknologier, må virksomheter være flittige og vurdere utviklerressursene både i selskapet og eksterne talenter.

Når det gjelder å etablere et sterkt programvareutviklingsteam, kan du velge mellom tre alternativer:

Du kan rekruttere IoT-utviklere internt;

Vurder å outsource oppgavene med IoT -maskinvare- og programvareutvikling til talenter i et annet land;

Tenk på en kombinasjon av disse to alternativene.

Hvert alternativ fungerer godt for spesifikke krav og formål for en virksomhet. Et selskap uten erfaring med innebygd og IoT -programvareutvikling vil finne det første alternativet å være upassende. Følgelig inkluderer de mest brukte alternativene outsourcing av IoT-utvikling eller gjensidig et slikt team med et internt programvareutviklingsteam.

Vær oppmerksom på at både interne og outsourcede team kan utvikle funksjonelle applikasjoner som øker din IoT-investerings verdi og rekkevidde. Siden organisasjoner i dag aksepterer en mer åpen utviklingskonstruksjon, er det behov for at IoT -plattformer støtter flere programmeringsmetoder i tråd med utviklerens preferanser.

​​​​Ser du etter IoT eksperter?
Snak med våre fagfolk og få svar på forretningsmessige eller tekniske spørsmål
Hvordan finner du en god programværeingeniør for innebygd programvare? 
Om du ønsker å rekruttere et programvareutviklingsteam for et slikt prosjekt, må du spesifisere dine tekniske krav grundig. Her er noen av ferdighetene en erfaren innebygd programvareingeniør må ha:

3-5 års erfaring med C/C ++ programmering;

Grunnleggende protokoll kunnskap: I2C, SPI, UART, LIN sammen med avanserte protokoller: SATA, PCIe, USB, CAN, MOST;

Tidligere erfaring med arkitektur av mikroprosessorer og mikrokontroller;

Har betydelig erfaring med å jobbe med generelle operativsystemer (GPOS) og sanntidsoperativsystemer;

Grundig forståelse av nettverksteknologier, inkludert Ethernet, TCP/IP;

Robust kunnskap om forskjellige typer minne, for eksempel RAM, ROM og Flash;

Har helhetlig kunnskap om designmønstre og algoritmer;

Grunnleggende forståelse av programmeringsspråk, for eksempel Java, .Net eller Python.

Erfaring med forskjellige kommunikasjonsprotokoller (MQTT, Websocket, Zigbee, NFC, WiFi)

Hvordan finner du en leverandør av utvikling av innebygd programvare?
Når du søker en leverandør av IoT -løsninger, er det tre viktige regler som du må følge. Selv om det er viktig å vurdere en leverandørs kompetanse og merittliste, er det også viktig å vurdere det potensielle IoT -programvareutviklingsteamets tekniske ferdigheter.

1
Gå gjennom den potensielle leverandørens portefølje av prosjekter relatert til innebygde systemer og IoT

2
Bestem hvilke tekniske ferdigheter du må ha som ditt dedikerte IoT-programvareutviklingsteam må ha for å gjøre ideene dine til praktiske systemer

3
Velg fagfolk med betydelig kunnskap om innebygde systemer og maskinvaremuligheter
Konklusjon 
Er din bedrift klar til å utnytte tingenes internett og få mest mulig ut av mulighetene det gir? I industri, så vel som hos forbrukere brukes innebygde enheter i stor utstrekning. Dette tallet øker sammen med etterspørselen etter dyktige utviklere av innebygd programvare. Etablering av et internt innebygd programvareutviklingsteam tilskrives ofte flere risikoer og fallgruver. Du kan unngå dette ved å rekruttere et erfarent maskinvare- og programvareutviklingsselskap. Hvis du ønsker å ansette innebygde programvareutviklere eller et team for IoT -programvareutviklingstjenester, er vi her for å hjelpe deg med IoT -løsninger som er ekstremt innovative og inkluderer moderne teknologi og sikkerhetssystemer.
Relaterte artikler